Toerisme - De Kastelen van de Maas
De Maas is zonder twijfel een van de mooiste rivieren van West-Europa. De rivier ontspringt in Frankrijk, vloeit verder doorheen de provincies van Namen en Luik in BelgiŽ, vooraleer zich vervolgens in de Noordzee in Nederland te werpen.

As van uitwisselingen sinds onheugelijke tijden, industriŽle rivier en tragische rivier, is de Maas geheugen van geschiedenis.
Elke bocht van deze rivier, dramatisch theater van zovele invasies, ambities, begeertes en rivaliteit, heeft rendezvous gehad met de Geschiedenis.
Lang hebben het Graafschap van Namen en Prinsbisdom van Luik er het ijzer gekruist.
In dit majestueus decor werden talrijke kastelen en vestingen opgetrokken. Kwamen er vervolgens nog: burchten, "plaisance" kastelen en anderen castels.

De Maas inspireerde eveneens wat men de Mosaanse Kunst heet op het vlak van de architectuur, goudsmitskunst en het bewerken van het koper, alsmede in de literatuur, het beeldhouwwerk en de schilderkunst.

Wij kunnen perfect spreken over "de Kastelen van de Maas", hoewel minder gekend (maar niet minder interessant) dan "de Kastelen van de Loire".

De Maas doorloopt, immers, talrijke centra van belang. Om slechts enkelen ervan aan te halen: Verdun, Sedan, Charleville-MťziŤres en Givet in Frankrijk; Freˇr, Dinant, Namen, Huy en Luik in BelgiŽ; Maastricht in Nederland.
Vertrekkend uit Dinant, openen wij voor u, tijdens een excursie van een dag, de poorten van de kastelen van VÍves, Lavaux-Sainte-Anne, Freˇr en Annevoie; de ruÔnes van CrŤvecoeur, Montaigle en Poilvache; evenals de citadellen van Dinant en Namen.

Andere circuits, in de provincie van Luik bijvoorbeeld, zijn eveneens mogelijk.


Uitstap per autocar, onder leiding van een toeristische gids, bestemd voor kleine groepen, vanuit Dinant (tenzij anders overeengekomen).Neemt met ons contact op voor meer informatie !

Scenic Tours sprl

Chaussťe Romaine, 10
B-5500 Dinant
BelgiŽ

telefoon/fax: +32-(0)82-21 96 37
GSM: +32-(0)475-24 26 50
email: info@scenic-tours.be


Creatie datum : 16/11/2006 @ 18:20
Laatste wijziging : 04/07/2007 @ 11:31
Categorie : Toerisme


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


^ Boven ^