Toerisme - Vauban 1707-2007

Vauban op het spoor.


Onder Lodewijk XIV werden talrijke versterkte plaatsen, zowel in Frankrijk als in België (en zelfs verder) nu eens aangelegd, dan weer heringericht.

Achter al deze militaire bouwwerken, een man: Sébastien Le Prestre (1633-1707). Deze naam zegt u niets ? En als men u over Vauban spreekt, Maarschalk van Frankrijk ?

Sébastien Le Prestre, Heer van Vauban, zonder twijfel de grootste militaire ingenieur van Europa in de moderne Tijd. Ten dienste van Koning Lodewijk XIV, heeft hij voor het Koninkrijk Frankrijk "een ijzeren barrière" bestaande uit tientallen versterkte plaatsen en burchten aan de grenzen aangelegd.

Hoofdzakelijk architect en militair, was Vauban eveneens een humanist: hij had een brede belangstelling voor religieus beleid, de economie, voor de statistiek, de kolonies, de hydraulica en de wetenschappen. Steeds met een oog voor de mens.

In het totaal, vernieuwde Vauban meer dan 300 oude versterkte plaatsen en creëerde stuk voor stuk meer dan 30 nieuwe versterkte plaatsen.

De datum van 30 maart 2007, herdenking van de 300e verjaardag van het overlijden van de beroemde architect en militair, heeft ons een excursie van culturele en toeristische aard geïnspireerd, die het werk van Vauban achterna gaat.

In de Boven-Maas alleen zijn reeds zes plaatsen betrokken:
- Dinant
- Philippeville
- Mariembourg
- Rocroi

- Givet
- Namen

Onze daguitstap zal ons van Dinant naar Philippeville (bezoek van de onderaardse gangen) leiden. Daarna steken wij de Franse grens over naar Rocroi (bezoek aan het stadje en de vesten) en Givet (bezoek van het Fort van Charlemont). Wij vervolledigen onze daguitstap met Namen ( bezoek aan de Citadel en de ondergrondse gangen, het Arsenaal, ...), vooraleer wij naar Dinant terugrijden.

RocroiUitstap van een dag, per autocar, onder leiding van een toeristische gids, bestemd voor kleine groepen, vanuit Dinant (tenzij anders overeengekomen).

De groepen die dit wensen kunnen ons per trein in Dinant vervoegen, en na de uitstap per trein vanuit Namen vertrekken.


Neem met ons kontakt op voor verdere inlichtingen !


Scenic Tours sprl

Chaussée Romaine, 10
B-5500 Dinant
België

telefoon/fax: +32-(0)82-21 96 37
GSM: +32-(0)475-24 26 50
email:
info@scenic-tours.be

Creatie datum : 23/03/2007 @ 18:19
Laatste wijziging : 11/07/2007 @ 15:52
Categorie : Toerisme


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


^ Boven ^