Toerisme - Namur (Namen)

Namur

Aan confluent van Samber en MaasAnnevoie MS Meuse Ardenne Citadel van Namur (Namen)

PROGRAMMA VAN DE DAG:

09:00 Vertrek vanuit Dinant

09:30 - 10:45 Geleid bezoek aan de Tuinen van Annevoie
De Tuinen van Annevoie vormen een echt juweel van groen. In deze prachtige tuinen versmelt de grandeur van de Franse stijl wonderwel met de Engelse romantiek en de Italiaanse verfijning. Het park geeft zijn pracht slechts met mondjesmaat vrij naarmate de wandeling vordert.
Een wandeling temidden van watervallen, fonteinen, majestueuze oude bomen, perfect gesnoeide haagbeuk, valse grotten met vlakke standbeelden, een typisch Waalse specificiteit. Het resultaat van een man die lang geleden verliefd was geworden op zijn omgeving. Een werkelijk unieke plaats waar het water al 250 jaar zonder onderbreking en zonder enige machine stroomt.
Geklasseerd als Waals Erfgoed en met twee sterren bedacht in de Michelingids.

11:15 - 12:30 Wandeling te voet doorheen het oude Namur, van de Grognon tot het Arsenaal, langsheen o.a. Saint Gilles, de Halle al'Chair, het belfort, Saint Loup, de catedraal Saint Aubin, ...
Namur, hoofdstad van Wallonië, de poort naar de Ardennen, is een parel die ontstond rond de samenvloeiing van Samber en Maas. Vanwege de ligging aan het water en tegelijk aan de voet van de citadel en versterkingen, verankerd bovenop een indrukwekkende rots, geniet de stad van een zeldzame en spectaculaire sfeer. Hier heeft elk seizoen zijn charmes. De stad is altijd even gastvrij en de fraaie 18e-eeuwse woningen tonen zich even mooi onder de zon als onder de sneeuw. De stad is bekend voor zijn shoppingmogelijkheden, verfijnd ambachtswerk, gastronomie en streekproducten.

12:30 - 14:00 Lunch in het Arsenaal
Het Arsenaal werd in 1692 gebouwd door Vauban, beroemde militair architect van Lodewijk XIV. Het gebouw deed achtereenvolgend dienst als opslagplaats voor wapens, stal voor het leger en caserne van de rijkswacht. In 1977 werd het gebouw door de Facultés Notre-Dame de la Paix verworven en volledig gerestaureerd om er een ontmoetingsplaats te maken tussen de Universiteit en de buitenwereld. Geleidelijk aan werd het gebouw verder aangepast voor het houden van congressen en seminaries.

14:00 - 14:45 Tijd vrij. Afspraak aan de Halle al'Chair, voor het vertrek van de croisière

15:00 - 16:00 Gecommentarieerde croisière op de Samber en de Maas.
Een aangename manier om de ontelbare facetten van deze contrastrijke stad te ontdekken. Naarmate de croisière vordert, ontdekt u de architecturale getuigen van een rijk verleden.
Vertrek per autocar voor de citadel

16:30 - 17:00 Gecommentarieerd bezoek aan de Citadel, aan boord van het toeristisch treintje
Het indrukwekkend versterkt domein van Terra Nova en Médiane openbaren het prestigieus verleden van de plaats. Onder de muren verbergen de ingewanden van de rotsheuvel een ongelofelijk netwerk van galerijen en gangen, die een ondergrondse militaire basis waren van de 16e tot de 20e eeuw. Bovengronds vervoert het treintje u naar de verschillende plateaus van de versterking.

17:00 Vertrek voor Dinant. Aankomst Dinant rond 18:00.


Opties:
17:00 - 18:00 Vrij bezoek aan het atelier van de Parfumerie Guy Delforge.
Het centrum waar deze parfums ontstaan is uniek in Noord-Europa. Het publiek krijgt er inzicht in de delicate fazen van het maken van een parfum. De parfums worden geboren en rijpen in het hart van de Citadel, kazematten van de Karel V periode ! Dit «klank-en lichtspel van het parfum» is zo betoverend dat de toeschouwer er de buitenwereld bij vergeet.
18:00 Vertrek voor Dinant. Aankomst Dinant rond 19:00.


Excursie per autocar, bestemd voor kleine groepen (minimum 12 deelnemerss), vanuit Dinant (tenzij anders overeengekomen), van april tot september.


Andere mogelijkheden:
- Een mini-croisière op de Samber en de Maas per Namourette (juli-augustus) of per Catamosan (mei-september). Voor maximaal 11 deelnemers.
- Een thematisch bezoek aan de Citadel, onder leiding van een verkleed personnage. Deze getheatraliseerde bezoeken hebben een van volgende thema's: de Middeleeuwen, Vauban (17e eeuw), Koning Léopold II (19e eeuw), de citadel versterking uit beton ? (1940). Duur van het bezoek: 2 uur.
Scenic Tours sprl

Chaussée Romaine, 10
B-5500 Dinant
België

telefoon/fax: +32-(0)82-21 96 37
GSM: +32-(0)475-24 26 50
email: info@scenic-tours.beCreatie datum : 01/05/2010 @ 18:06
Laatste wijziging : 01/05/2010 @ 22:15
Categorie : Toerisme


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


^ Boven ^