Toerisme - Bieren met passie gebrouwen

Bieren met passie gebrouwenWij kunnen u een keuze aan uitstappen op het thema van het bier vanuit Dinant voorstellen.


Een voorbeeld:

een daguitstap van ongeveer 8 uur.
Wij beginnen met een bezoek aan de Brasserie des Fagnes. Op deze unieke plaats zijn verzameld: een brouwerij van de 18e-19e eeuw, een moderne brouwerij in aktiviteit en een ruime zaal voor het proeven van de ter plaatse gebrouwen bieren, alsook van talrijke streekprodukten.
Vervolgens leidt de uitstap ons naar de Abdij van Maredsous, in 1872 opgericht door benedictijnen, waar u over vrije tijd beschikt om de abdij en haar kerk te bezoeken, of om in de schilderachtige omgeving van de Molignée vallei te wandelen. Het Centrum Saint-Joseph biedt u de mogelijkheid om u te ontspannen en de traditionele specialiteiten van de abdij te proeven: het brood, de kaas, het bier en de streekprodukten.
Daarna trekken wij verder naar de Brasserie du Bocq, die in 1858 opgericht werd, voor een begeleid bezoek gevolgd door een proeven van een bier naar keuze.
Vervolgens vertrekken we, via de Abdij van Leffe, voor een geleid bezoek van de schilderachtige ambachtsbrouwerij Brasserie La Caracole. Het bezoek wordt ook hier gevolgd door het proeven van 4 bieren met karakter: Troublette, Saxo, Caracole en Nostradamus; allen gebrouwen op een oud houtsvuur, zoals de stichters van de brouwerij dit in de 18e eeuw deden.


Excursies voor de kleine groepen, vanuit Dinant (tenzij andere voorafgaandelijke overeenkomst).Scenic Tours sprl

Chaussée Romaine, 10
B-5500 Dinant
België

telefoon/fax: +32-(0)82-21 96 37
GSM: +32-(0)475-24 26 50
email: info@scenic-tours.be


Creatie datum : 16/12/2004 @ 11:54
Laatste wijziging : 08/05/2016 @ 18:51
Categorie : Toerisme


Print preview Print preview     Print deze pagina Print deze pagina


^ Boven ^